Het idee voor de Stoelenweverij is ontstaan na een DIY-klus van 4 Deense stoeltjes met papercord voor mijn schoonmoeder. Daar werd ik blij van! Na een half jaar meegelopen te hebben met Rien Stuijts, de Stoelenmatter uit Zundert,  en bij hem alle soorten technieken onder de knie gekregen te hebben, ben ik de Stoelenweverij begonnen.

Ik geniet van iedere stoel die ik in oude glorie hersteld heb of juist een nieuw jasje gegeven. Het idee dat deze stoelen weer opnieuw gebruikt kunnen en niet op de stort belanden, vind ik prettig. 

Ook de natuurlijke materialen houd ik van, ooit een bundel vers rotan riet geroken? Hmm… 🙂

En dan heb je nog de blij verraste eigenaar, die zijn stoel op komt halen. Iedere stoel heeft zijn verhaal; meegesjouwd uit Sudan, Mexico of het Midden-Oosten, maar ook van het grof vuil gered en natuurlijk alle dierbare stoeltjes van moeders, oma’s, tantes, tot al eeuwen in de familie. Ik snap dat helemaal, ook ik heb een rotan bankstel, meegesleept door grootouders uit Indonesië. Wie kan zoiets weggooien? Dat moet je dus blijven repareren. Als je het leuk vindt; op Instagram staan een aantal stoelen met hun verhaal.

Papercord stoel
de stoelen van mijn schoonmoeder